Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητές φίλες αγαπητοί φίλοι,

Θα συμφωνήσουμε πιστεύω ότι ο Εθελοντισμός αποτελεί μοχλό για την πρόοδο ενός τόπου λειτουργώντας και σαν εφαλτήριο για την προσωπική εξέλιξη των μελών μίας κοινωνίας. Θα συμφωνήσουμε επίσης ότι η ποιότητα στη ζωής μας εναπόκειται και στην προσωπική υπέρβαση του καθενός από εμάς και στην ενεργό συμμετοχή μας σε πράξεις και στάσεις, που αφορούν στο κοινό καλό.

Η κοινωνία ενεργών πολιτών δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, δεν είναι κάτι που συμβαίνει γύρω και πέρα από εμάς. Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και δρούμε, η αυτοδέσμευση που δείχνουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο, αρχίζοντας από το μικρότερο ή μεγαλύτερο με το οποίο καταπιανόμαστε, το οποίο στήνουμε, και καλούμαστε να οργανώσουμε, να παραδώσουμε στο σύνολο στο οποίο ανήκουμε.

Μέσα λοιπόν από την δημιουργία και την δραστηριοποίηση της Πολιτιστικής Λέσχης Πειραιά (Piraeus Cultural Club), συναντιούνται και συνεργάζονται άτομα που πιστεύουν στη δύναμη και στην αξία του ενεργού πολίτη, άτομα που ενδιαφέρονται να δώσουν αξία στον ελεύθερό τους χρόνο και προσπαθούν να συμβάλλουν στην προστασία, στην ποιοτική αναβάθμιση και την ανάδειξη της πανέμορφης πόλης μας, του Πειραιά.

Συνειδητοποιώντας την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας για έργο και προσφορά προς τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, τον Αθλητισμό και το Περιβάλλον, προσπαθούμε με σεμνότητα, να αναπτύξουμε χρήσιμες συνεργασίες, να καλλιεργήσουμε το αίσθημα της ευθύνης και να συμμετέχουμε στα δρώμενα της πόλης μας, στο μέτρο που μπορούμε.

Σας καλούμε να διαβάσουμε μαζί τα λόγια του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη και σας περιμένουμε ενεργούς, κοντά μας.

«ν’ αγαπάς την ευθύνη

να λες Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γή.

Αν δεν σωθεί, εγώ θα φταίω»

Δημήτρης Ζαρίφης

Πρόεδρος